hitta motivationen efter semestern

Hitta motivationen efter semestern

Nu är semestern slut och kanske känner du, som många av oss, att det kan vara lite svårt att hitta tillbaka till den där riktiga arbetsmotivationen.

7 tips att använda i uppstarten av ny termin

  1. Sätt upp mål för dig själv. Mål som är både tydliga och realistiska. Genom att ha klara mål, såväl kort- som långsiktiga är det lättare att hitta kraft och motivation.
  2. Börja med små steg i stället för att försöka göra allt på en gång. Dela upp dina mål och uppgifter i mindre, hanterbara delar.

  3. Sätt upp rutiner. Bestäm dig för specifika tider för att arbeta, träna eller bryta för dagen och håll dig till dem så att du får till en hälsosam balans mellan arbete och fritid.

  4. Fortsätt lära och utvecklas. Hitta källor till inspiration och lärande som passar dig. Det kan vara härliga människor, böcker, podcasts, seminarier eller workshops inom ditt arbetsområde som ger energi och nya tankar.

  5. Belöna dig själv! En liten belöning när du nått ett mål eller slutfört en viktig uppgift. Det kan vara en god kopp kaffe, en stund i solen eller kanske ett dopp om du har nära till vatten.

  6. Hitta din mening. Försök att identifiera det som ger ditt arbete mening och syfte. Vilka delar av ditt arbete tycker du är mest meningsfulla? Fokusera på och gör mer av dem.

  7. Och sist men inte minst – omge dig med positiva människor som stöttar och inspirerar dig. Att vara i närheten av personer som har en hög energinivå och entusiasm kan smitta av sig och hjälpa dig tillbaka till motivation och glädje inför ditt arbete.

Motivation kan komma och gå och det är normalt att känna sig lite avtrubbad efter semestern. Ge dig själv tid, var snäll mot dig själv och var tålmodig när du försöker hitta tillbaka till motivationen!

 

Vill du ha fler tips? Hör gärna av dig till oss!

Relaterade inlägg

Förbättra prestationer genom coachande feedback och uppföljning
Hur bygger du motståndskraftiga team och individer?
Top
Erbjudande

Boka kostnadsfri rådgivning här

Ibland är det bra att få ett nytt perspektiv på en fråga. Vilka utmaningar står du inför? Låt gärna oss vara ditt bollplank.