Fira mer för att må bättre och prestera bättre!

När allt snurrar på omkring oss i en rasande takt glömmer vi ibland bort att stanna upp och uppmärksamma våra framsteg och prestationer. Ändå visar forskning tydligt hur viktigt det är både för vårt mående och vår prestation! Varför? Här nedan beskriver Moves Jannica Walterson några av effekterna vi kan få genom att fira mer.

    1. Starkare självkänsla, motivation och prestation: Att fira våra prestationer ger oss en tydligare bild av våra framsteg och skapar en känsla av stolthet. Det ger oss bättre självkänsla och självförtroende samt uppmuntrar oss att sätta och sträva efter högre mål. Alltså ökar även vår motivation och prestation.

    2. Ökad samhörighet och produktivitet i team: När framgångar delas och firas tillsammans stärks arbetsrelationerna vilket skapar en positiv arbetsmiljö och främjar samarbete och produktivitet.

    3. Mer lärande: Genom att reflektera över och fira våra prestationer lär vi oss mer om våra egna styrkor och hur vi kan utnyttja dom ännu bättre. Firande ger oss dopamin som vi mår bra av och som stärker oss att vilja fortsätta lära och utvecklas.
  1.  

Kom ihåg att fira även små framsteg och fira ofta! Hur ska vi fira då? Det behöver inte alltid vara så stort. Ett av de enklaste och mest effektiva sätten är att ge uppmuntran och erkännande till varandras prestationer. Det går också att fira med fika, aktiviteter, skriftliga utmärkelser, tid att umgås eller ledig tid där du kan göra något du mår bra av. Välj ett sätt som passar dig, eller er, om det är teamets prestation.

Vad vill du fira idag?

Vill du ha fler tips från oss? Hör gärna av dig så tar vi en kaffe.

Relaterade inlägg

Isbrytare som lyfter och laddar virtuella möten och workshops
En stark kultur lägger grunden för framgång
Top
Erbjudande

Boka kostnadsfri rådgivning här

Ibland är det bra att få ett nytt perspektiv på en fråga. Vilka utmaningar står du inför? Låt gärna oss vara ditt bollplank.