Öka energi och effektivitet med hjälp teamcoachning

Att skapa förutsättningar för grupper och team att utvecklas och växa genom en trygg och utvecklande teamcoachning är att investera i ett hälsosamt, effektivt och kreativt arbetsklimat.

Med en ökad förståelse för kontexten, uppdraget, enskilda tolkningar och behov ges teamet möjlighet att hantera utmaningar relaterade till sitt uppdrag. Det är troligen även en värdefull, konfliktförebyggande åtgärd.

Med teamutveckling genom teamcoachning får medlemmarna i ett team tillsammans möjlighet att belysa olika perspektiv och undersöka motstånd i frågor som berör deras gemensamma arbetsmiljö. På så sätt kan de tillsammans finna vägen framåt samtidigt som motivationen och resiliensen stärks.

För att säkerställa en gynnsam och resultatfokuserad process leds samtalet med fördel av en coach som med stöd av ramar och processledning hjälper teamet att nå bästa gemensamma utveckling.  

Fokus i teamcoaching ligger på att inspirera deltagarna till att dela perspektiv i frågeställningar som berör dem på olika sätt för att gemensamt finna vägen framåt. När deltagarna delar sina erfarenheter, insikter, kunskaper och perspektiv bidrar det även till personlig utveckling, samtidigt som det fördjupar förståelsen för andra behov, tillvägagångssätt och kompetenser på ett djupare plan som bidrar till lösningsfokus och effektivt samarbete.

I teamcoachingen har deltagarna ett tydligt gemensamt mål och en delad önskan om ett förbättrat resultat. När teamet, med vägledning av coachen, fördjupar tilliten och tryggheten utvecklar det teamets förutsättningar att hantera utmaningar. Teamet får förutsättningar till en effektiv process för att identifiera, synliggöra och stärka framgångsfaktorer. Parallellt skapas ett tryggt och kreativt klimat där missförstånd och ”gnissel” reds ut på djupet vilket skapar en mer hållbar arbetsmiljö.

Om agila team och projektgrupper får tillgång till teamcoachning initialt ökar det deras förutsättningar att hantera, utveckla och lösa den komplex uppgift de tilldelats.

Hur gör du för att ge de bästa förutsättningarna för dina team?

Relaterade inlägg

Hur påverkar AI ledarskapet – möjligheter och utmaningar!
Förändringsledarens roll – nyckeln till framgång i en föränderlig värld!
Målstyrning – En väg mot framgång och effektivitet
Autentiskt ledarskap – var dig själv och skapa förtroende!
Top
Erbjudande

Boka kostnadsfri rådgivning här

Ibland är det bra att få ett nytt perspektiv på en fråga. Vilka utmaningar står du inför? Låt gärna oss vara ditt bollplank.