Våra tjänster

Ledarskap

Ledarskap är ett hantverk – inte en kompetens du föds med. Det betyder att ledarskap är något du faktiskt kan lära dig.

Ingen föds till ledare – men vi kan alla lära oss att bli, bara viljan finns. *

Globaliseringen och digitaliseringen skapar en komplex omvärld med snabb förändringstakt. Det ställer stora krav på ledares flexibilitet, kommunikationsförmåga och förmåga att ställa rätt frågor. Och inte nog med det; en medveten ledare måste förstå sig själv, sina egna och andras beteenden och kunna använda insikterna klokt, för att nå organisationens mål. Vissa människor föds med alla de här förmågorna … eller? Nej, hävdar vi bestämt. Ledarskap är ett hantverk som vi lär oss genom träning och praktiskt utövande.

Hos Move får ledare hjälp att utvecklas utifrån sina specifika talanger och förutsättningar. Det kan vara allt från att få bättre självinsikt till att förstå hur man främjar kreativitet och delaktighet i organisationen. Vi coachar enskilda ledare, utvecklar ledningsgrupper och skräddarsyr ledarskapsutbildningar. Vi har lång erfarenhet från uppdrag i både privata organisationer och företag, liksom kommuner och landsting. Här har vi bland annat arbetat mycket med ledarskap inom vård och omsorg.

Är du ledare men vill bli bättre i din roll eller har du ambitionen att bli ledare och vet inte var du ska börja? Eller är ni en grupp som tillsammans vill utveckla era ledarförmågor för att ta er organisation framåt?

Då kan Ann-Sofie Gustafsson hjälpa till. Hon är ansvarig för området Ledarskap på Move och nås på ann-sofie@move.se eller på +46 708 881 240

*Warren Bennis 1999