Referenser

TeliaSonera

Vad ville vi göra?

”Vi ville bli ännu bättre på att facilitera dagliga behov i hela koncernen; från teambuilding och ledarsupport till att driva förändring, mötesformer och skapa resultat. Vår nya organisation har lett till många nya chefer, ledningsgrupper och team. Samtidigt ska en rad nya koncept och processer rullas ut och funka hela vägen ut i linjen. För att ge våra medarbetare och chefer riktigt bra förutsättningar valde vi att träna hela HR-ledet i ett facilitativt förhållningssätt och metoder. Och vi valde Move som leverantör eftersom vi vet att de är skickliga på facilitering, vilket få i Sverige är.”

Vad gjorde vi?

“Vi hade en målbild. Och tillsammans med Move enades vi om ett bra upplägg som inkluderade ett tydligt och pedagogiskt arbetsmaterial. Vi har nu utbildat all HR-personal i Sverige, nästan alla i Europa och är i gång med Eurasia. Som ett exempel har vi precis slutfört designen av vårt nya teambuilding-koncept, som HR ska genomföra i sina delar av organisationen och för att dra igång processen räcker nu ett webinar på två timmar. Faciliteringsutbildningen har medfört att HR kan köra igång direkt – de har alla de grundläggande färdigheterna i att facilitera och därför är det enkelt att sätta nya koncept och processer i deras händer.”

Hur blev resultatet?

“Våra medarbetare har varit extremt nöjda med utbildningen och lyft fram:

  • Proffsigheten: Utbildarna lotsade deltagarna på ett imponerande sätt, från upplägg och förhållningssätt till de praktiska övningarna.
  • Lära genom att göra: Utbildningen gav både inspiration, verktyg och hands-on metoder.
  • Nyttan tillbaka på jobbet: Alla gick hem och kunde nästa dag göra något annorlunda
  • Effekt: Utbildningen har varit till nytta för såväl enskilda medarbetare som hela organisationen. Alla fick något nytt med sig, oavsett bakgrund; ny kunskap som ger HR mer tyngd och självförtroende.
  • Teambuilding: Vi jobbar i samma företag med samma utmaningar – och vi är bra på det vi gör! Dessutom har HR-medarbetarna lärt känna varandra, stöttar varandra och utbyter erfarenheter.

Jag känner samma i min roll som uppdragsgivare. Folk lärde sig massor, växte som personer och blev trygga i att leverera. När vi nu ska sätta koncept i händerna på folk, så är reaktionen ”Det ska bli kul!” Lite feedback har vi redan hunnit få, som: ”fasen vad det går smidigare nu”. Vi ligger redan i framkant inom talent management, leadership development och performance management och jobbar ständigt med att utvecklas, förnyas och förbättras. Det känns bra att våra medarbetare har fått ny, värdefull kunskap och nya verktyg. De kommer att fixa det här. En bonus med utbildningen är förresten att våra interna utbildare har blivit ännu skickligare på sitt uppdrag.”

– Lotta Höjman, Learning and Leadership Development Manager, Group HR, TeliaSonera