Nyheter & Artiklar

Arbetsglädje – den hemliga ingrediensen för ökad prestation och produktivitet

Vi på Move strävar efter ett modigare och roligare arbetsliv, både för oss själva och för våra kunder. Genom att finna glädje i det vi gör, skapar vi en positiv atmosfär som inte bara påverkar oss själva utan även våra kollegor, kunder och andra kontakter. Men vad finns det mer för fördelar med glädje?

Öka prestationen i ditt team med 25% – ja det går!

Team har ofta primärt fokus på vad de ska göra, alla de uppgifter som ligger framför dem och hur de ska hinna med att göra mer. Vi glömmer då lätt att stanna upp och dra lärdomar av resultaten vilket gör att teamets prestation kanske inte blir så hög som man önskar. Men det finns ett verktyg som forskare i en metastudie visat kan öka teamets prestation med så mycket som 25%.

Är ni en välfungerande ledningsgrupp?

En välfungerande och strategisk ledningsgrupp leder organisationen mot strategiska mål, fångar snabbt upp trender i omvärlden och behov i organisationen, den är ”snabbfotad” flexibel och lyhörd. Det kan låta självklart att ledningsgrupper fungerar så, men i praktiken finns det många utmaningar att övervinna för att uppnå effektivitet och tillit.

Vinnande strategier för att lyckas med teamarbetet

Tänk tillbaka på ett teamarbete som fungerade riktigt bra. Där allt flöt på, ni mådde bra som grupp, skapade resultat och nådde mål. En målbild för de flesta när det gäller teamarbete, men vägen dit kräver fokus, justeringar längs vägen och engagemang som team.

Tillitsbaserat ledarskap i praktiken – så funkar det

I en värld som alltmer präglas av snabba förändringar, teknologisk utveckling och behovet av innovation, har tillitsbaserat ledarskap ökat sin popularitet på många håll. Detta ledarskapssätt kan möjliggöra snabbare beslutsfattande, öka flexibiliteten och främja en kultur av kontinuerligt lärande och anpassning i en alltmer komplex och osäker affärsmiljö.

Har du ett coachande förhållningssätt eller ger du svar?

Fördelarna med att ha ett coachande förhållningssätt är många. Det hjälper dina medarbetare att utvecklas, fatta beslut eller komma till insikt.
Top
Erbjudande

Boka kostnadsfri rådgivning här

Ibland är det bra att få ett nytt perspektiv på en fråga. Vilka utmaningar står du inför? Låt gärna oss vara ditt bollplank.