​Nu kan konstnärer återigen söka Move Passionship – ett unikt konstnärsstipendium från Move Management.

Människan har ägnat sig åt konst i många tusentals år, med syfte att berätta, roa, uppmuntra, utbilda med mera. De allra första kända konstverken är över 37 000 år gamla och finns i El Castillo-grottan i norra Spanien. Men konst har inte bara förmågan att ge betraktaren en inre upplevelse utan kan till och med generera reell förändring i den verkliga världen. Ett faktum som Move Management utgick från när man instiftade konstnärsstipendiet Move Passionship. Hittills har två konstnärer tilldelats stipendiet och nu har ansökningsperioden för det tredje Move Passionship inletts.

Ända sedan Move Management startade 2010 har verksamheten byggt på en kraftfull vision om att skapa en ”modigare och roligare värld.” Visionen har genomsyrat Move Managements alla tusentals insatser och möten med människor – både ledare och medarbetare – genom åren. 2017 tog Move Management ett steg närmare sin vision och instiftade Move Passionship; ett konstnärsstipendium som stödjer och lyfter fram konstnärer med passion för förändring.

-Världshistorien är full av konstnärer som velat göra skillnad med sin konst. Allt från Frida Kahlo och Banksy till Pablo Picasso, som till och med gick så långt som att säga att ”konstverk inte är gjorda för att dekorera lägenheter; de är offensiva och defensiva vapen i kriget mot fienden.” Nu söker vi för tredje året i rad en världsförändrare på hemmaplan. Många konstnärer har redan hört av sig och är intresserade av stipendiet, vilket så klart är mycket roligt, säger Lisa Forsman Kolmevik, marknadschef på Move Management och en av hjärnorna bakom Move Passionship.

Krav för att bli Move Passionship-vinnare?

Stipendiet delas ut till en konstnär som är i början av sin karriär, brinner för sin konst och som med övertygelse, passion, entusiasm och nytänkande vill få oss att se saker på ett nytt sätt. Stipendiaten ska dessutom dela Move Managements värderingar.

-Rent konkret innebär en Move Passionship-vinst dels att vi köper konst av konstnären, dels får hans eller hennes konst figurera på vår hemsida, i våra sociala kanaler, vid event och i vårt utbildningsmaterial, som används av runt 6 000 deltagare varje år. Det handlar med andra ord om fin exponering för en nyetablerad konstnär, säger Lisa Forsman Kolmevik.  

Tidigare års vinnare?

2017 års stipendiat var konstnären Timja Femling (http://timjafemling.com/) som arbetar både med måleri, skulptur och text. Timja dras till det hon tycker är svårt att jobba med, färg exempelvis, som hon till och med tycker illa om, men som paradoxalt nog går lätt för henne att arbeta i. Timja inspireras också av de associativa aspekterna av språk.

2018 vann konstnären Emma Tingård stipendiet (http://www.emmatingard.com/). Emma är mest känd för sina färgsprakande porträtt i storformat – ofta inspirerade av ”Street Art”-genren. Hon har ställt ut på många ställen i Europa, som London, Lissabon och Oslo. Och hennes konst har flera gånger representerats av Saatchi Online Gallery.

Mer information om Move Passionship

Lisa Forsman Kolmevik, Marknadschef, lisa@move.se, +46 708 881 247

Lars Leiram, Grundare & partner, lars@move.se +46 733 601 718

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015