Öppna utbildningar

Effektiva möten

Enligt Svenska Möten lägger vi fyra veckor per person och år på möten utan syfte och mål. Det motsvarar 170 miljarder kronor i lönekostnader. Varför är det så här illa? Ofta beror det på att mötesledarna inte har de kunskaper som krävs för att organisera och leda effektiva och inspirerande möten. Det i sin tur leder ofta till undermålig teamkommunikation och ineffektiva möten. Det råder den här kursen bot på. Den ger dig en verktygslåda med praktiska övningar och metoder som du i framtiden kan använda när du planerar dina egna möten och workshops, så att de blir så effektiva, inspirerande och utvecklande så att folk ser fram emot dem.

Kursen är uppdelad på två tillfällen à fyra timmar per gång.

Det här får du lära dig

Under kursen får du sätta ihop ett eget möte och prova metoder och verktyg i gruppen så att du direkt efter kursen har med dig verktyg för att driva dina egna möten på ett bättre och mer effektivt sätt. Du får lära dig:

  • Hur en mötesledares/facilitators roll ser ut.
  • Hur du förbereder och planerar ett innehållsrikt, effektivt och utvecklande möte utifrån syfte och mål.
  • Hur du fördelar tiden mellan information, inspiration, lärande och beslut.
  • Hur du kan lösa upp eventuella spänningar, ta vara på gruppens potential och skapa en trygg och inkluderande miljö där alla vågar ta plats.

Målgrupp

Kursen är för dig som håller och driver möten och workshops. 

Några röster från tidigare deltagare:

” Först och främst vill jag än en gång tacka för kusen jag gick. Jag och Emelie hade vårt möte med projektgruppen förra veckan och fick mer eller mindre stående ovationer efter mötet (!!). Mycket lyckat minst sagt och jag kände verkligen vilken nytta verktygen gjorde som vi lärde oss under kursen – stort tack för det! ”
” Fått svar och tips på hur olika moment rent praktiskt kan hanteras i ett möte. Det jag värdesätter främst är framför allt ett nytt tankesätt runt hur du ska hålla ett möte.” ”Otrolig viktigt att vara tydlig även när det gäller möten och framförallt planera i tid.”
”Maria är väldigt bra, tydlig och engagerad. Grym!”

Anmäl dig här.

Var och när

Plats
Ronnebygatan 42, Karlskrona.

Datum och tid
Del 1: 14 november, 2019, kl. 13:00 – 17:00.
Del 2: 21 november, 2019, kl. 13:00 – 17:00.

Kursledare
Maria Elander

Pris
5 000 kr exkl. moms.

Sista anmälningsdag är 31 oktober, 2019.

Anmäl dig här.