Aktuellt

Det händer hos oss

november 16, 2017

Effektiva team skapar resultat

En stor fallstudie på Öresundskraft AB visar på tydliga, mätbara, positiva resultat för företaget – efter att ha arbetat med att skapa effektiva team. Det var lönsamt, ökade effektiviteten och välmåendet men framförallt skapade det en ökad flexibilitet och öppenhet för förändring.

Studenten Klara Lampa, Umeå Universitet, har gjort fallstudien ”Bättre företagsprestationer genom effektivare grupper” tillsammans med Öresundskraft. I denna film får du ett sammandrag av studien.

november 6, 2017

Artikel från tidningen Kollega

Det pratas mycket om barn kring fikaborden på landets arbetsplatser. Det beror enligt psykologen och Moves organisationskonsult Alexandra Thomas på att ämnet ligger oss så känslomässigt nära.

– Man tror att det är något som alla delar och kan relatera till, och glömmer exempelvis dem som inte har barn. Många kommer uppfyllda av sin morgon och pustar ut vid fikabordet för att söka stöd. Och då är det skönt att höra att andra har varit med om samma sak, säger hon.

Barn är det käraste vi har. Samtidigt vill vi inte nödvändigtvis veta allt om våra kollegors privatliv. Hur ska man tänka kring gränsen mellan det personliga och det privata?

Läs hela artikeln här.

oktober 31, 2017

Specialistkollegium – inte längre en huvudvärk

”Det blev ett större engagemang! Jag upplevde också att man inte fastnade i ett spår utan att många av ST läkarens förmågor och egenskaper, både de positiva och de mindre bra, belystes.”

I våras stod Sara Carlhäll, ST Studierektor på Kvinnokliniken i Linköping, med utmaningen att förbereda det återkommande Specialistkollegium. För många är det här ett möte som skapar mycket huvudvärk. Ett forum där ST-läkarens kompetens och färdigheter ska diskuteras och bedömas. För Sara var det viktigt att skapa en miljö och förutsättningar för att diskutera rätt saker och inte fastna.

Sara använde sig av verktyg och inspiration från Moves Faciliteringskurs för att designa ett upplägg för att skapa motivation och engagemang genom hela mötet.

Vad var det som gjorde att Specialistkollegium blev så lyckat?

Under faciliteringskursen förberedde jag ett Specialistkollegium med hjälp av olika verktyg och metoder som vi fick ta del av, med förhoppningen om att få en mer rättvis bild av ST-läkarna. Tanken var att förbereda mötet utefter metoden med ”De Bonos tänkande hattar”.  Deltagarna satt tillsammans 2-3 stycken i flera bikupor (en metod för att diskutera ämnet i mindre grupper) och skrev på lappar i olika färger. På varje lapp fanns en fråga om ST-läkaren som symboliserade just den färgen och innebörden av respektive ”hatt”. Lapparna skickades runt efter att ha varit en kort tid i varje bikupa och den sista gruppen läste upp vad som stod på lappen. Jag försökte sammanfatta på tavlan det som var positivt och negativt. På så sätt fick alla möjlighet att komma med sina synpunkter på många av ST-läkarens egenskaper/färdigheter.

Vad ser du är den största förändringen från tidigare Specialistkollegium?

Större engagemang! Jag upplevde också att man inte fastnade i ett spår utan att många av ST läkarens förmågor och egenskaper, både de positiva och de mindre bra belystes. Jag upplevde även att det var lättare att säga vad man egentligen tyckte när man satt i bikupor och skrev på lapparna.

Forskning visar att en erfaren mötesledare med facilitativa kunskaper kan förbättra ett möte avsevärt. Facilitering utgör en nyckelkompetens för alla som leder möten och som behöver hantera gruppdynamik, verktyg och metoder för att skapa motivation, engagemang och resultat.

oktober 16, 2017

Kulturförändring i skolans värld

Välkomna till en inspirerande förmiddag där Anna-Lena Rikardsson (Move Management) och Håkan Ingvarsson (Lin Education, fd rektor) berättar om sitt gemensamma arbete för kulturförändring i skolans värld. Vilka frågor behöver lösas? Kan skolan själva äga sin utvecklingsprocess? Hur kan digitala hjälpmedel bli ett stöd för verklig förändring? Dessa frågor och mycket mer kommer vi att beröra under denna förmiddag. Vi bjuder på frukost.

Vi ser fram emot att träffa dig i Göteborg den 27 november. Välkommen att läsa mer och anmäla dig här.

oktober 4, 2017

Mjuka frågor ger hårda resultat

En stor fallstudie på Öresundskraft AB visar på tydliga, mätbara, positiva resultat för företaget – efter att ha arbetat med att skapa effektiva team. Det var lönsamt, ökade effektiviteten och välmåendet. Men framförallt skapade det en ökad flexibilitet och öppenhet för förändring.

Här kan du läsa hela den studie som studenten Klara Lampa gjort tillsammans med Öresundskraft AB.

oktober 4, 2017

Teambook och Mebook i Norge

Här kan du läsa mer!

juni 8, 2017

Move bjuder in till utvecklingsdagar med Alan Seale

Transformational Presence Leadership

Vi har valt att köra två tillfällen så att chansen är större att du kan en av dem.
Det första tillfället är mån-tis den 4-5 september, det andra fre-lör den 8-9 september.

Move har under en längre tid samarbetat med Alan och utbildat oss själva inom förändring och transformativ coachning.

Nu vill vi dela med oss, och erbjuder två dagar intensiv utbildning med Alan Seale för våra kunder, branschkollegor, kursdeltagare och vänner.

Alan beskriver Transformational Presence Leadership dagarna på följande sätt: “It provides the foundational skills, tools, and frameworks for navigating today’s rapidly changing and uncertain world—a professional development program for leaders, entrepreneurs, coaches, educators, and anyone committed to making a difference in the world.”

Transformational Presence Leadership is built not only on a philosophy or a set of ideas or beliefs; it’s also built on a particular set of practical skills, tools, frameworks, and approaches. It’s leadership built on open and expansive worldviews, a keen sense of how to navigate unfamiliar or unknown territory, and the wisdom to know when to move forward and when to step back, when to take action and when to pause and let things settle. It’s an approach that builds and expands our capacities for awareness, understanding, perception, and effective action. These capacities are essential for navigating today’s rapidly changing world.

Plats: Långholmen konferens (finns även möjlighet till övernattning på Långholmen hotell/vandrarhem)
Tid: 4-5 september eller 8-9 september heldagar (och frivillig kvällsaktivitet för den som vill)
Pris: 12.500 kr (om du är student, arbetslös eller nyanländ till Sverige – hör av dig till jonas@move.sevi har några platser till reducerat pris för dig). Anmäler du dig före den 1 juli får du 1.000 kr rabatt.
CCEU poäng: Utvecklingsdagarna kommer ge CCEU poäng (Continuing Coaching Education Units/ICF) 
för dig som har nytta av dessa troligen 14 för två dagar.

Anmälan: https://alan-seale.confetti.events/
Läs mer här: Alan Seale – Transformational Presence Leadership

Vi ser fram emot att utvecklas ihop med dig och Alan i höst.
Varma hälsningar Move Management (vid frågor, maila jonas@move.se)

maj 19, 2017

Diplomerad coachutbildning

Vill du inleda eller utveckla en karriär som professionell coach? Välkommen att anmäla dig höstens första omgång av Diplomerad Coach med start i Malmö den 21 augusti! Anmäl dig och läs mer här!

mars 23, 2017

Kom och låt dig beröras

Med 2017 som startår premierar Move en konstnär. På så sätt gör vi det möjligt för fler att våga gå sin egen väg och följa sin passion. Vi kommer att lyfta fram en ny konstnär varje år. I år har vi valt en person som med övertygelse och nytänkande bidrar till att inspirera sin omvärld. En konstnär som med färgstarka uttryck får betraktaren att känna sig levande och nyfiken. En konstnär som berör.
2017 års Move Passionship tilldelas Timja Femling för hennes inspirerande utforskande av nya idéer, kombinationer och relationer. Vi ser det som ett steg mot en modigare och roligare värld.

Välkommen till en framåtriktad vernissage
Du kommer att få prova coachmetodiken Expressive art som är en kreativ metod med syfte att guida personer framåt. Vinnaren av Move Passionship, Timja Femling, kommer att berätta om sina verk och varför konst behövs i dagens samhälle och affärsliv. Affischer finns till försäljning under kvällen. Vi bjuder på snittar, bubbel och mingel med nya människor och kontakter.

Välkommen från 16.30. Vi ses!

Anmäl dig här!

Osa senast den 29 mars.

februari 15, 2017

Move stödjer Stockholms Stadsmission

Move stödjer Stockholms Stadsmission, som arbetar för att göra Stockholm till en varmare och mänskligare stad. Vi är därför glada att kunna titulera oss som ett av organisationens Vänföretag.

Stockholms Stadsmissions fokus kommer under 2017 att ligga på fler satsningar för barn, ungdomar och familjer i förort samt boendelösningar för människor i hemlöshet. De ser som sin viktigaste uppgift att hjälpa människor att bygga upp en tro på sin egen förmåga och återta makten över sina liv.

Vill du också stötta Stockholms Stadsmission eller bara läsa mer om organisationen kan du göra det här.

Move på Instagram
x
Move Update

Tack för att du har registrerat dig till Move Update.